RIP HARRY KAMPHUIS

Enkele dagen geleden is Hengeloër Harry Kamphuis overleden. Zijn gezondheid liet de laatste jaren te wensen over. Hij is 83 jaar geworden.
In wielerkringen was Harry Kamphuis een bekende naam. Tientallen jaren was hij jurylid en vervulde op de finishlijn van criteriums en klassiekers alle denkbare functies. Aankomstrechter, secretaris, voorzitter, het ging Harry altijd goed af.
Harry is ook de oprichter van de Nacht van Hengelo, ergens in het begin van de zeventiger jaren. Als bestuurder van de Hengelose Wielervereniging De Tubanters oriënteerde Harry zich bij klassieke lokale profrondes in het zuiden en bedacht samen met enkele anderen de Nacht van Hengelo. Dat hij hoofd was van de gemeentelijke afdeling Grondzaken was daarbij een pre.
Talloze vedetten van het profpeloton kwamen op de eerste vrijdag van juni naar Hengelo. Harry was jarenlang voorzitter van het evenement. Hij bekeek het altijd met een zuinig, maar fier glimlachje, zoals hieronder op de foto met de Italiaan Basso.
De regionale krant wijdde ten onrechte geen aandacht aan het overlijden van wielerkenner, -organisator en -liefhebber Harry Kamphuis. Jammer, want ere wie ere toekomt. Maar goed, op FB kan het ook. Bij deze.