Journalistieke werkzaamheden
Schoolkranten (oa Hilversum 3, destijds uitgeroepen tot Koning der Schoolkranten), Dorpsblad van Hengevelde (In & Um de Höfte)
=als vrijwilliger=

Kranten (Gooi-& Eemlander, Twentsche Courant) Radio (RONO, Radio Oost, Omroep Gelderland in functies als redacteur, regisseur, verslaggever en presentator)
=als medewerker/freelancer=

Krant (De Twentsche Courant, De Twentsche Courant Tubantia, 1986-2007)
=als sportredacteur/chef
Tijdschriften (oa Nummer 14, Oost, ELFVoetbal, ca. 2008-2010)
=als vaste medewerker=

TwenteSport Magazine
=als hoofdredacteur=

Zilver Magazine
=als hoofdredacteur=

PR (oa nieuwsbrieven, flyers en periodieken voor enkele bedrijven)
=als tekstschrijver=

Website www.twentesport.com (2007-2016)
=als hoofdredacteur/mede-eigenaar=

GIJS EIJSINK
Opgegroeid
geboren en opgegroeid te Markvelde, als oudste van een gezin met vijf kinderen.

Scholen | Opleidingen
Petrus & Paulusschool Hengevelde, Lyceum De Grundel Hengelo, Ludgeruskweekschool Hilversum.
Was daarna soldaat der tweede klasse in Ossendrecht, Ede en de Wittenberg (ook een soort van opleiding) en volgde  tijdens de eerste fulltime banen de opleidingen voor docent Lichamelijke Opvoeding en schooldecaan.

Werkzaam in onderwijs
De Pius X school te Haaksbergen (lagere school | 3 maanden), de Willibrordusschool te Ruurlo (lagere school), de lagere school te Markvelde (enkele maanden), de landbouwscholen van Tubbergen en Delden, de LHNO’s te Neede en Lichtenvoorde (lichamelijke opvoeding, Nederlands, maatschappijleer. In Lichtenvoorde ook schooldecaan.)
Maakte destijds tussendoor een reis van bijna een jaar door Zuid-Amerika en Zuid-Europa.

Loopbaan als journalist
Vanaf de dag dat hij voor het eerst de krant las, nam de journalistiek hem in de greep. Op de buik liggend op de keukenvloer van het ouderlijk huis las hij de Twentsche Courant en hij besloot dan ook op de lagere school al dat hij ‘later’ journalist wilde worden.
De eerste opdrachtgever was tijdens de kweekschooltijd in Hilversum ‘De Gooi- en Eemlander’. Fungeerde daar voornamelijk als volleybalmedewerker van de sportredactie.
Na de militaire dienst werkte hij op een aantal scholen en was daarnaast een aantal jaren correspondent van de Twentsche Courant voor de gemeente Ambt Delden.
Van 1970 tot medio 1987 parttime sportjournalist bij de regionale omroep, eerst de Rono, daarna Radio Oost en tot slot Omroep Gelderland.
Vanaf augustus 1987 fulltime journalist. In vaste dienst van de Twentsche Courant te Hengelo (O) en sinds 1996 van De Twentsche Courant Tubantia in Enschede. Sinds 1 maart 2007  freelance journalist.

Woonde van zijn 16e tot 21e vanwege de studie in Hilversum, na de militaire diensttijd eerst weer in Markvelde en daarna van 1978 tot 1990 in Lichtenvoorde. Sinds 1990 met zijn gezin (vrouw Inge, dochter Jolien, zonen Tom en Ruud) in Hengelo (O). Intussen zijn de kinderen uit het ouderlijk huis vertrokken.1975. Marathon Enschede.
Interview met Henk Mentink voor Radio Oost