HEB GEDULD

30 augustus 21
Wat valt het tegen, de start van het eredivisie-seizoen vwb de verrichtingen van Heracles en FC Twente. Trainer Frank Wormuth van Heracles plande een bak vol oefenwedstrijden en desondanks heeft de ploeg pas één punt en is op dit moment nog bezig een spits te huren (Sierhuis) die een zeer karige staat van dienst heeft. Het lijkt een zwaar seizoen te worden, maar de afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de Almeloërs meestal de boel wel op een rijtje krijgen.
FC Twente kocht en huurde nog steeds spelers toen het seizoen al begonnen was. Dat is nou eenmaal de makke van prof voetbalcompetities. Terwijl het spel alweer op de wagen is, kunnen er nog steeds spelers vertrekken of aangetrokken worden. Competitievervalsing van het zuiverste water. Maar dat terzijde.
Twente speelde zaterdag tegen Cambuur als een oude krant, maar kan door die voortdurende mutaties + een groot aantal blessures tijdens de voorbereiding simpelweg nog niet in vorm zijn. Ron Jans (foto) cs moeten nog sleutelen, moeten spelers inpassen zoals routinier Brama en al die nieuwkomers, zijn de juiste balans aan het zoeken en zullen wrsch pas na een wedstrijd of tien de juiste cadans gevonden hebben.
Ik zeg tegen de verbaasde n teleurgestelde fans van de Twentse eredivisieclubs: hou de moed erin en heb geduld.
(foto FC Twente)