ALWEER

19 november 2021
FC Twente had een directeur en die ging weer (3x). Refrein van een lied dat je zou kunnen schrijven over de de voortdurende wisseling van de topman bij de club die probeert binnen afzienbare tijd weer een (sub)topper te zijn.
Ik las dat een Twents wervingsbureau met de thans vertrekkende Jan-Willem Brüggenwirth op de proppen was gekomen die totaal niet uit de voetballerij afkomstig was. Ben erg benieuwd welk Twents wervingsbureau bedacht heeft dat de grote baas van een ambitieuze profclub eigenlijk geen affiniteit met voetbal heeft te hebben. Heb je het ooit dommer meegemaakt?
En ook ben ik benieuwd waarom het Twentse wervingsbureau van mening was dat het iemand moest zijn van buiten Twente. Ik neem aan dat ze ook binnen de regio rond gekeken hebben, maar niemand hebben kunnen vinden.
Dat is natuurlijk onzin. Er bevinden zich in Twente voldoende kandidaten, daar ben ik van overtuigd en het is ook niet de eerste keer dat ik dat beweer. Je moet ze kunnen vinden en kunnen screenen. Dat vereist een zekere intelligentie. Het bewuste Twentse wervingsbureau heeft er dus geen kaas van gegeten.
Wie komt er binnenkort weer uit de hoge hoed? En voor hoe lang?
Pfff…