SHOW – KAMPIOEN – BIJNA KAMPIOEN – RAMP

Show FC Twente, Heracles bijna kampioen, rampzalig incident Groningen, schitterende kampioen Feyenoord. Even terugblikken.

Ze kwamen goed weg, de mannen uit Nijmegen die afgelopen vrijdag in de Grolsch Veste, partij wilden geven aan FC Twente. 4-0, waaronder enkele fraaie doelpunten cq assists. Zo verwen je de trouwe fans. Volgens speaker Jan Bruins waren dat er 30.000. Afgezien van een plasticbekergooier (heeft neem ik aan nu een stadionverbod) en een bizarre openingsminuut was de voorlaatste thuiswedstrijd van de FC buitengewoon prettig. Dat belooft veel voor de laatste thuiswedstrijd van de competitie (tegen het aangeslagen Ajax) en daarna de nacompetitie. Maar laten we niet te vroeg juichen. In de voetballerij kan het ook zomaar weer anders gaan.

Heracles heeft zich intussen alweer terug gevoetbald in de eredivisie en kan ook nog kampioen worden. Dat is ook goed nieuws voor de voetballiefhebbers in de regio. Ik ben wel benieuwd met welk elftal de Almeloërs zich volgend seizoen willen proberen te handhaven. En wat de FC betreft, daar zal volgend seizoen ook een andere ploeg staan. Ik denk dat van de huidige basis vier spelers over blijven.

Groningen-Ajax gestaakt. Wat moet je daar nog van zeggen? Hoe dom zijn de jongens die de pret bederven van duizenden mensen. Zag je die huilende jongen van een jaar of 11 op tv? Stadionverbond voor eeuwig graag met daarbij een nauwgezette controle dat ze ook niet meer via handigheidjes toch weer het stadion binnen sluipen.
Feyenoord kampioen. Ik las deze morgen al een paar kranten. De lofzang op de club en op trainer Arne Slot is terecht enorm. Wat slim ook dat Slot de kwaliteiten van Mats Wieffer onderkende. De jongeman uit Borne gaf de titel een Twents tintje. Dan besef je eens te meer hoe verschrikkelijk de technische bazen van FC Twente en Heracles hebben zitten slapen toen hij nog gewoon elke dag in Hengelo kwam trainen. Hoe is dat mogelijk geweest, met die vraag loop ik al bijna een heel seizoen rond. Wat Wieffer zelf betreft: mijn felicitaties. Heel prachtig!
foto FC Twente.