Wegdammers 1

In elke Wegdammer zit een interessant verhaal. Met dat gegeven portretteerde ik in de jaren 2005/2006 voor de Twentsche Courant Tubantia mijn klasgenoten van de lagere school en schreef ik in 2009 een serie columns naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van WVV’34. Sinds begin 2012 schrijf ik columns, korte verhalen en interviews voor de website Wegdam Nieuws. Deze laatste serie en de WVV-columns zijn gebundeld onder de noemer Wegdammers I .  Ik heb een aantal Wegdammers geïnterviewd of als hoofdpersoon van een anekdote of mini-avontuur beschreven. Intussen ging ik terug in de tijd en stofte ik de verhalen en beelden van vroeger nog eens af. In elke Wegdammer zit een interessant verhaal. Zeker.

NB Wegdammers zijn mensen die van oudsher ressorteren onder de parochie Wegdam te Hengevelde en daar ook de lagere school bezochten. Ze komen (kwamen) uit het dorp zelf en uit naburige buurtschappen als Markvelde, Kerspel-Koor, Kwartiersdorp en de Stegenhoek.

Het boek is uitgegeven bij mijn bedrijfje Gijs Eijsink Teksten Et Cetera. Het eerste exemplaar werd namens mij door profvoetballer Mike te Wierik aangeboden aan Arnold Hofmeijer uit Haaksbergen die in de beginjaren van WVV een van de belangrijkste spelers was.