Sander Boschker, bekerheld – recordman – clubicoon

Pas op 43-jarige leeftijd stopte de voetbalcarrière van de bekende keeper Sander Boschker. Hij ontwikkelde zich bij FC Twente van puber tot volwassen man en werkte gestaag aan zijn carrière als profvoetballer. De laatste jaren is de loopbaan van Sander tot volle ontplooiing gekomen. Hij leidde de club twee keer naar de KNVB-beker (in 2001 en 2011), was een van de pijlers van het elftal dat in het seizoen 2009-2010 de landstitel veroverde, voerde zijn ploeg aan in talloze Europese wedstrijden en was lid van de Oranjeselectie die in 2010  net naast de wereldtitel greep.
De Uefa, de KNVB en FC Twente publiceerden in 2014 lijstjes met keeper Sander Boschker op de eerste plaats. Niemand speelde pas op 39-jarige leeftijd zijn eerste interland voor Oranje, niemand voetbalde meer officiële wedstrijden voor dezelfde club, niemand stopte in een bekerfinale drie penalty’s achter elkaar en zo heeft de keeper uit Lichtenvoorde nog een paar records achter zijn naam staan.

Het levensverhaal van Sander bevat elf delen. Samen gingen de schrijver en hijzelf steeds terug naar de plek waar Sander een cruciaal moment of een belangrijke fase van zijn loopbaan beleefde. De bekende fotograaf Stefan Schipper reisde mee naar deze elf locaties. Daar schreef het verhaal zich vanzelf.

Clubtopscorer Blaise Nkufo schreef de proloog van het boek. Een door Sander samengesteld elftal van columnisten lardeert elk hoofdstuk met een persoonlijk woord. Het zijn Joop Munsterman, Jan van Halst, Hans van Breukelen, Kees Jansma, Leon ten Voorde, David Endt, Jeroen Grueter, Eddy van der Ley, Evert ten Napel, Marc van der Ley en Remco Regterschot.