VLUCHTELINGEN UIT OEKRAÏNE

In Azelo ligt het voormalig jongensinternaat Maria Mediatrix. Misschien kent u het als u wel eens van Borne naar Bornerbroek reed of andersom. Ook vanaf de A1 kun je het gebouw zien liggen. Het COA benutte de kostschool van weleer ism de gemeente Borne als AZC. Talloze asielzoekers vonden hun weg in ons land na tijdelijk in Azelo gewoond te hebben.

Momenteel kan dat niet meer. Borne wilde niet meer doorgaan met het herbergen van vluchtelingen, maar even later toch weer wel, vervolgens toch weer niet of toch….etc. De dienstdoende wethouder (Kotteman) die overigens al jarenlang meeloopt, communiceerde de wens om het gebouw weer open te stellen voor mensen zonder dak niet goed met de achterban en zijn burgemeester (Pierik) die overigens nog maar kort meeloopt, ging daarin mee. Trammelant in de gemeenteraad, want de Azelose omwonenden zijn die asielzoekers zo langzamerhand behoorlijk zat. Waarom weet bijna niemand. Wellicht heeft een asielzoeker uit Verwegistan wel eens wat voor overlast gezorgd. Zou kunnen.

Waarvoor dat fraaie gebouw verder benut zou kunnen worden, weten de notabelen van Borne niet.
Dus zeg ik: heren Kotteman, Pierik en dames/heren raadsleden, zet de voordeur van het Azelose gebouw wijd open voor de mensen die Oekraïne ontvluchten. En mochten de buren en/of boeren bezwaar maken, geef ze een bedrag ter compensatie (€ 500 pp of zo), dan zijn ze vrijwel zeker wel stil.

Het helpen van al die vluchtelingen kunnen wij in Twente niet weigeren en dit gebouw is er immers klaar voor.
Doen!