TSJEULEU

De FC vs PSV zaterdagavond. Het was weer een fijne animatie. De Tukkers speelden een schitterende partij (vooral in de eerste helft) en wonnen van de ploeg die honderden miljoenen waard schijnt te zijn.

Neem Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Zij waren vorige week samen nog € 100.000.000 (honderd miljoen dus) waard. Ze konden beide naar het voetbalwalhalla Engeland, maar ze gingen niet. Nee, ze gingen gisteren naar Enschede, naar de Veste.

Vorig jaar waren beide heren erbij toen de FC met 3-0 de leiding nam en PSV uiteindelijk nog goed weg zag komen met 3-3. Een gewaarschuwd elftal telt voor twee, maar dat geldt niet voor PSV. De mannen van Ruud van Nistelrooy en Fred Rutten kregen nu wel een nederlaag aan de broek. 2-1. Mooie, verdiende uitslag.

Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar ik licht er één aspect uit. Hoeveel kilometer zouden Ramiz Zerrouki en Mathias Ullereng Kjølø (spreek uit Tsjeuleu) gisteravond gelopen hebben? Ramiz kenden we al. Geweldige speler, gisteren ook weer.

Maar Kjølø (Tsjeuleu dus) was aanvankelijk nog wisselspeler bij de FC. Gisteren was hij overal op het veld en deed niks fout. Vandaag loopt hij de Estaimpuis-marathon in België en als er morgen ergens nog een marathon is, dan zal hij daar ook aan de start staan.

Wat heb ik me verbaasd over dat kleine Noorse mannetje met het uiterlijk van een scholier. En pas op, hij kan voetballen. Ik geloof niet dat hij ook maar één bal naar een Eindhovenaar heeft gespeeld. (Als hij dat wel gedaan zou hebben, hadden we hem dat vergeven, want hij komt van PSV. Daar heeft hij vijf seizoenen gespeeld. Dan had hij zich heel even vergist in het shirt.)

De FC nam hem over voor drie ton en gisteren was hij Sangaré (50 miljoen dus, Gakpo (50 miljoen) en veel andere oud-collega’s te glad af. Zijn oud-trainer Ruud van Nistelrooy trok geïrriteerd een haar uit zijn baard. “Waarom heb ik dat menneke in vredesnaam laten gaan?”

PS. Ik kreeg intussen uit betrouwbare bron door dat de kleine Noor afgelopen zaterdagavond de meeste meters heeft gemaakt van elle spelers: 12,8 km. Best veel dus.
(Tussen twee haakjes. Wat zullen die FC-spelers balen als ze terugdenken aan die wedstrijd tegen Volendam vorig week.)

foto FC Twente. Tsjeuleu in actie tussen een boel PSV’ers.