PIET

11-05-2021
Het is vandaag, de elfde mei, 20 jaar geleden dat mijn vriend Piet Weevers uit de tijd raakte. Hij leed aan aids en was niet meer te redden. De doktoren van Stadsmaten deden hun best, maar destijds was de virusziekte aids vaak dodelijk. Uiteindelijk was dat ook bij Piet het geval. Hij woonde de laatste zeven jaar van zijn leven op een paar vierkante meters in een appartementencomplex in Haaksbergen, de plaats waar hij een groot deel van zijn leven woonde en werkte als directeur van een middelbare school.
We kenden elkaar van de kweekschool in Hilversum. Daarna werd hij leraar in Neede en bleven we elkaar ontmoeten. We werden vrienden in de ware zin van het woord. Hij was intelligent, geestig, sympathiek, creatief en sociaal. In Neede en later Haaksbergen was hij zeer actief voor uiteeenlopende maatschappelijke organisaties. Zo ook in het landelijk bestuur van de KOV. Piet ondernam veel, maar leidde een grillig leven. Hij had ook depressieve periodes. Dan zat zijn complexe persoonlijkheid hem in de weg en was hij verdrietig en radeloos.
Vooral blijft me zijn trouwe vriendschap bij. We begrepen elkaar en dat was voor mij buitengewoon waardevol. Ik mis hem 20 jaar later nog steeds.
Een foto van hem. Piet was een voortreffelijk acteur. Hier zie je hem als Gabriel in Lucifer, het beroemde stuk van Vondel, wat we op de kweekschool opgevoerd hebben. Hij is hier 19 jaar.