KORTE BROEK OF NETJES?

14-7-2021
We moesten de laatste tijd een paar keer in het Enschedese ziekenhuis zijn. Dat was lang niet gebeurd. Wat me opviel was de manier waarop vooral de mannen zich kleden als ze ten huidigen dage een afspraak hebben met een arts. Velen lopen in bermuda. Vrouw kleedt zich netjes aan, man gaat in (soms sjofele) korte broek. Kan dat wel? Hoort dat wel? Moet je je niet even keurig aankleden als je naar de dokter gaat?
Vanochtend zagen we een tamelijk gezette vader (circa 60 jaar) en een zoon (plm 30) beiden in korte broek richting de spreekkamer van de arts gaan. Het zag er niet uit. Zoon had ook nog een zonnebril op. En een pet. Alsof ze op de camping zijn. Of op de buurtbbq. Kan niet!!

Ik moet helaas zeggen dat het regelmatig gebeurt, hoewel deze perceptie zeker niet geldt voor onze medeburgers waarvan de (voor)ouders uit het Middellandse Zeegebied of Caraïbisch gebied afkomstig zijn. Zij hebben kennelijk nog ontzag voor de arts.

Oh ja, nog een eender geval. Een zeer goede kennis van mij vertelde dat op haar school onlangs tijdens wat warme dagen een stagiaire in een zg naveltruitje met (te) laag decolleté voor de klas had gestaan. Had ik wat van gezegd als ik directeur was. Overigens ben ik ook van mening dat de pabo daar iets van moet vinden. Zo stuur je je leerlingen toch niet op pad. Ouders zien dat ook. Past niet bij de status van een leerkracht. Ik vind het niet normaal. Kan niet. Toch?