FEYENOORD OF AZ

Het was een steenkoud fietstochtje naar de Veste gisteren, maar het was de moeite waard. FC Utrecht had niks in te brengen. Dat is best vreemd, want er lopen oud-internationals in zoals Dost, Younes en Viergever en andere goeie eredivisiespelers. Viergever was trouwens prima bezig, maar zijn maten niet. FC Twente was niet groots, maar veel beter.

Opnieuw was het opvallend dat de FC moeite heeft met het creëren van kansen en vooral ook met de afronding. De beide doelpunten werden gescoord door de goed presterende buitenspelers Černý (foto) en Misidjan. Van spits Ricky van Wolfswinkel werd weinig vernomen. Hij wint weinig duels en als hij de bal had, deed hij zelden wat spitsen moeten doen. Ik heb het al vaker gezegd, de FC heeft een betere centrumspits nodig of Van W moet snel in topvorm zien te komen.

De verdediging is zeer goed. De mannen hielden soeverein de nul en hebben pas negen tegengoals.
Ramiz Zerrouki was weer uitstekend, alsmede Mathias Kjølø. Michel Vlap, de derde middenvelder, was onzichtbaar.

Maar dan het volgende. Ik sprak in de rust net nadat Václav Černý de 1-0 had gescoord, een paar bekenden die mij toevertrouwden daat de FC kampioen gaat worden. “We zijn op de helft. Het kan alleen maar beter gaan”, aldus de luidste spreker van het drietal. Je hoort en leest het meer. De FC zou meedoen om de titel. Meedoen wel, maar kampioen worden? Nee, dat denk ik niet.

Dan moet het beter, dat schreef ik hierboven zojuist, dan moeten de mannen doe op cruciale plekken staan, zoals Van W en Vlap , veel beter spelen. De titel gaat derhalve niet naar de FC, ben ik bang. Wie dan wel? PSV heeft het kampioenschap verkocht, Ajax is chaos en de FC komt dus dit jaar nog tekort. Blijven over: Feyenoord en AZ. Tussen die twee zal het gaan. Ben zelf ook benieuwd of dit klopt. Woensdag (uit naar Vitesse) en zondag (thuis tegen Feyenoord) zullen we zien of deze opvattingen hout snijden.