1 APRIL

Henk Kesler uit Enschede was een buitengewoon succesvolle bobo. Hij schopte het tot directeur van de KNVB en dat word je niet zomaar. Henk was ook zeker een prettige bobo. Eerst als penningmeester van FC Twente en later bij de bond had ik als journalist vaak met hem te maken en dat was altijd prima. Hij nam in tegenstelling tot de meeste bobo’s geen blad voor de mond en je kon hem altijd bellen. Hij vergat zijn hoesbreefke nooit. Alle lof.

Henk had als KNVB-directeur ook een column. Op 1 april 2010 gaf hij een staaltje toepasselijke humor ten beste. In zijn column op de website van de voetbalbond kwam de Tukker met de optie om de bekerfinale voortaan in de Grolsch Veste in Enschede te spelen. Onder het welluidende motto: “Het wordt tijd dat er nu ook eens iets naar het oosten komt.”

Voor de microfoon van RTV Oost gaf de KNVB-baas toe dat het om een grapje ging, maar wel een met een serieuze ondertoon. “We wilden wel eens weten hoe de reacties uit het westen op dit idee zouden zijn”, grinnikte Kesler.

“Daarom zijn we daar een beetje speels mee om gegaan. Het hele seizoen hoor je steeds weer verhalen over een zogenaamde Twentse lobby in Zeist. Dat wilden we nu juist op deze dag even op een andere manier voor het voetlicht brengen.”
Enschedeër Henk Kesler is thans 73.
(De cartoon is van Thijs Wessels)