De Twentse scheurkalender 2008 en 2009

Over de regio Twente valt veel te zeggen. De geschiedenis van het oostelijke deel van de provincie Overijssel is veelomvattend, de rijke natuur en dito cultuur leverden in het verleden talloze publicaties op en ook tegenwoordig timmert Twente op veel fronten aan de weg.
Wie is eigenlijk de heilige Plechelmus waarnaar de fraaie Oldenzaalse basiliek is genoemd, die de voorkant van de eerste Twentse scheurkalender siert? Wanneer was Edo Bergsma burgemeester van Enschede en wie was ook weer Arenda Grimberg? Of Chris de Witte? Waarom heeft Enter een klompen- en zompenmuseum? Waar staat de Leemansmolen? Waarom heeft Glanerbrug een Nieuw Frieslandstraat en wat gebeurt er in het Beeklustpark in Almelo. Wie wordt er op 5 maart 80 jaar en wie vieren hun gouden jubileum op 1 juli 2008?
Wat is een klemmer en wat een koaldfiester?

De Twentse scheurkalender geeft antwoord op deze vragen en meldt nog veel meer over de regio zoals lokale evenementen en musea, historische feiten uit het verenigingsleven en wetenswaardigheden uit heden en verleden. Daarnaast krijgt elke dag een Twentse spreuk of uitdrukking mee.

Idem De Twentse scheurkalender 2009