WIE WORDT HET?

Peter Bosz wordt het niet. Hem als hoofdcoach in de Veste, dat zou natuurlijk enorm prettig geweest zijn. Bosz is een baas. Hij legt de lat hoog voor de spelers. Doet er een zijn best niet, houdt een ander zich niet aan de afspraken, dan zwaait er wat. Hij voetbalt zoals bekend graag op de helft (en in het bijzonder in de zestien) van de tegenstander. Stel je voor, zo’n topman bij FC Twente op het trainingsveld in Hengelo en in de volle Veste. Daar knapt een club van op. Ik kan het weten, want ik heb Bosz meegemaakt bij Heracles. Twee keer zelfs. Beide keren had hij succes. Laat Bosz maar schuiven.

Maar het gaat niet door en dat verwondert me niet. Bosz richt zijn blik op een club met meer potentie en wellicht ook op een club met een dikkere portemonnee, waardoor zijn salariseisen makkelijker ingewilligd worden (hij is clubs gewend uit de Europese subtop) en waardoor hij topspelers kan binnenhalen. Hij wil graag naar Ajax en dat is een club met geld, een club die niet lang nadenkt en met gemak een dozijn spelers inkoopt, in de hoop dat er een paar goeie tussen zitten.

Maar wat moet de FC nu? Collega Leon weet al zeker dat het Oosting (foto) wordt. Past goed in Twente. Lijkt me geen gekke optie, zeker niet als hij ook Mats Seuntjes meeneemt, want deze rasvoetballer voetbalt al een paar jaar op een te laag niveau. Hebben Streuer/Bruggink al gedacht aan Brugginks golf-collega André Paus? Die is vrij, woont in de buurt en heeft een prima staat van dienst, in NL en in het buitenland. Is oud-speler die past in de Veste. Zeker weten. Of anders René Hake een nieuwe kans geven? Is ook een goeie kandidaat. Benieuwd wie het technische duo uit de hoge hoed tovert.