VERSTANDIG VERSUS DWAAS

Je geloofde je ogen niet gisteren. FC Twente dat les gaf in combinatie- en doelgericht voetbal. Aan Ajax. Aan de dure jongens van Ajax. Op de tribune zat Sven Mislintat, de excentrieke technisch-directeur, onderuitgezakt naast de verbaasde algemeen directeur (ad interim) Jan van Halst die stiekem genoot van de club waar hij naam heeft gemaakt.

Iedereen heeft momenteel de Amsterdammers al afgeschreven. Het wordt een middenmoter, zegt de een. Ze zijn degradatiekandidaat, zegt de ander. Lees maar niet wat twitteraars vinden van dit Ajax. Het is een vuilnisbelt van vulgaire, beledigende en sarcastische opmerkingen.
Eén ding zou ik willen zeggen hierover: geef Maurice Steijn even de tijd. Hij kent de voornaam van sommige spelers nog niet eens. Hij begint nu pas aan de voorbereiding. Laten we over een wedstrijdje of tien maar eens kijken waar ze staan. Kan maar zo een plaats bij de top5 zijn.

De FC zal daar zeker bij zitten. Want vergeet niet dat de ploeg nog steeds niet compleet is. Gijs Smal, Joshua Brenet, Max Bruns moeten nog herstellen, Carel Eiting en ene Taha moeten nog ingepast worden. Dan wordt het nog beter. Ik stond niet meteen te juichen toen Joseph Oosting en zijn RKC-collega’s naar de FC overstapten. Zelf niet op niveau gespeeld, nooit een (sub)topclub getraind. Maar hij doet het goed en heeft van zijn spelers al snel een team weten te maken met oa een prima spelende Michel Vlap, ook zo’n onverwachte meevaller. Zelfs Alfons Sampsted wordt steeds beter.

Het meest bizarre was gisteren dat Naci Ünüvar (foto boven) de wedstrijd besliste. Een afgedankte Ajax-speler. De andere oud-Ajacied Youri Regeer (links) speelde ook een goede wedstrijd. Daar heeft Mislintat waarschijnlijk raar van opgekeken. Maar wellicht kende hij in zijn jacht naar peperdure spelers die eenvoudige jongens als Regeer en Ünüvar niet eens.
FC Twente-Ajax 3-1 Verstandig beleid versus dwaas beleid.
(foto FC Twente)