OPRUIMEN IVM VERHUIZING, pffffffff

Tja mensen, we gaan ons fraaie herenhuis aan de Hengelose Billitonstraat verlaten. De kogels vlogen door de kerk. Het gaat gebeuren. (Voor geïnteresseerden: dubbele woonkamer + serre, 5 slaapkamers, prachtige tuin. Vlakbij centrum Hengelo.)

We gaan naar de andere kant van het spoor naar een loft. Mooi woord, een loft. Wie had daar tien jaar geleden van gehoord, een loft. De spellingchecker kent het woord niet eens….

Ik ken intussen mijn werkkamer niet terug. Omdat er een fotograaf kwam, moest ik de Augiasstal transformeren in een cleane, sobere ruimte met boeken netjes in het gelid, geen persoonlijke snuisterijen, geen pennenbakjes, verdwaalde laptops, stapels tijdschriften op de vloer. Weg met een aantal jaargangen van VI, weg met stapels kranten en tijdschriften die ik nog wilde bewaren, weg met ouwe boeken die je toch niet meer leest, weg met bakjes, tassen, klappers en noem maar op. Soms viel het afscheid me zwaar en kostte het de nodige bedenktijd.
En dat alleen vanwege die foto’s. Binnenkort komt er een nieuw keuzemoment aan als de echte verhuizing zijn beslag gaat krijgen. Alleen bij de gedachte eraan overvalt me een lichte benauwdheid…..
Tips?